Pharmaroad Kft.

Gyógyszertári üzletág


Gyógyszertári Üzletág Vezető

Dr. Simon Lívia


…a hazai gyógyszer-nagykereskedelemben a nagyvállalatok monoton működése mellett szükség van emberarcú, a személyes kapcsolatokra figyelő, ám ezzel egy időben hatékonyan működő, minőségi kis- és középvállalatokra is. Ezen szellemiség jegyében igyekszünk partnereinkkel olyan hosszútávú és bizalmon alapuló kapcsolatok kialakítására melyek a kölcsönös előnyökben, a kedvező árképzésben és a személyre szabott szolgáltatásokban nyilvánulnak meg…A lakossági gyógyszer ellátási lánc utolsó bástyái a gyógyszertárak. A gyógyszertári működés megfelelő szakmai, kereskedelmi és logisztikai támogatása érdekében a gyógyszer-nagykereskedőkre összetett feladatok hárulnak, amennyiben több beszerzési, szállítmányozási és minőségbiztosítási tényezőnek kell egy időben megfelelniük.  Mindezt egy olyan üzleti környezetben teszik, ahol az értékesített termékek nagy része hatósági ármeghatározás alá esik és ebből adódóan a hatékonyság és a méretgazdaságosság a siker legmeghatározóbb tényezői.  Mindemellett, a magyarországi piac nagyvállalatok által uralt sajátos szerkezetéből adódóan a versenyképesség megszerzése és megtartása egy független, kis- vagy középméretű vállalat számára még komolyabb kihívás. A PHARMAROAD KFT. gyógyszertári üzletágának mottója, hogy a hazai gyógyszer-nagykereskedelemben a nagyvállalatok monoton működése mellett szükség van emberarcú, a személyes kapcsolatokra figyelő, de hatékonyan és pontosan működő, minőségi kis- és középvállalatokra is. Hisszük, hogy nagyvállalati partnerének kiegészítésére vállalatunk az előnyös választás minden Magyarországon működő gyógyszertár számára.

Vállalatunk célja, patikai partnereinek rugalmas, pontos és körültekintő kiszolgálása. A cég a kisvállalati működésből eredő előnyeit kívánja megosztani partnereivel egy hatékonyabb és alkalmazkodóbb szolgáltatás nyújtása által. Ez megnyilvánul a kedvező ár képzésben, személyre szabott szolgáltatások kialakításában, hosszú távú, a kölcsönös előnyökön és bizalmon alapuló kapcsolatok felépítésében. A vállalat szolgáltatásait partnerei igényeinek megfelelően folyamatosan felülvizsgálja és lehetőségeihez mérten folyamatosan fejleszti.

Amit partnereinknek / leendő partnereinknek ajánlunk:

  •     egyedi konstrukciójú kedvezmények biztosítása;
  •     a vevői igények gyors és rugalmas kezelése;
  •     a szolgáltatások és portfólió folyamatos felülvizsgálata, bővítése a vevői elvárások szerint;
  •     MSZ EN ISO 9001:2009 és az MSZ EN ISO 14001:2005 minőségbiztosítási rendszerek szerinti működés.

Cégünk gyógyszertári üzletágának kialakítása 2012 év végén kezdődött el nagy tapasztalattal rendelkező gyógyszertár látogató kolléganők segítségével Budapesten és Pest megyében. Napjainkban a vállalat szerződött partnereinek száma 250 feletti és dinamikusan fejlődik, hiszen a gyógyszertárak igényeit és lehetőségeit felmérve a cég egyénre szabott ajánlatokkal keresi meg leendő partnereit.  A 2018-2019 időszakban nem csak a vállalat partnereink száma növekedett, hanem területi lefedettsége is bővült. Partnereinket Budapesten, Pest megyében, Heves, Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Komárom-Esztergom, Tolna, Somogy, Baranya, Fejér, Bács-Kiskun megyében és Győrben napi egyszeri szállítással, Hajdu- Bihar megyében és Szegeden heti kétszeri szállítással szolgáljuk ki.

Az üzletági igényekből adódóan vállalatunk szerződéses jogviszonyban áll a magyarországi gyógyszer forgalmazásban részt vevő gyártók és forgalomba hozatali engedély jogosultak, illetve más meghatározó nagykereskedők szinte mindegyikével. A vállalat termékportfóliójában a törzskönyvezett gyógyszerkészítmények mellett helyet kapnak az orvostechnikai eszközök, kötszerek, étrend kiegészítők, speciális gyógyászati célra szánt élelmiszerek és kozmetikumok is.  Mindent egybe véve, a cégünk az átlag gyógyszertári beszerzés közel 70%-os portfólióját kínálja partnereinek és egyik fő feladatának a folyamatos, kiegyensúlyozott készletellátásukat tekinti.

Azon gyógyszertári parterek számára, akik nyitottak arra, hogy egy kisebb és rugalmasabb gyógyszer-nagykereskedést válasszanak elsődleges beszállítójuknak, a PHARMAROAD KFT. kidolgozta a Partner Patika Programot.  Ezen program, lehetőséget nyújt a résztvevő gyógyszertárak számára, hogy kiaknázzák egy beszerzési közösség által nyújtott gazdasági előnyöket, anélkül, hogy más területeken kötelezettségeket kellene vállalniuk és elveszítenék függetlenségüket.   A résztvevő gyógyszertárak a programot támogató gyártók és forgalomba hozatali engedély jogosultak termékei kapcsán tudnak kiemelkedően kedvező beszerzési feltételekhez jutni.

PATIKAI PARTNER PROGRAM

Az elmúlt évek gyógyszerpiaci trendjeinek változása, a franchise programok terjeszkedése az önálló, független gyógyszertárakat hátrányos helyzetbe hozta a gyógyszerpiaci versenyben. A mellett, hogy a PHARMAROAD KFT. kedvező áraival, egyedi konstrukciójú kedvezmények biztosításával, mint megbízható, rugalmas, gyógyszer-nagykereskedelmi szállító egyre nagyobb teret kapott a független gyógyszertárak életében, célként tűzte ki, hogy segíti partnereit önállóságuk megtartásában ezért hívta életre Patikai Partner Programját.

A program 10 prominens gyártó részvételével, közel 500 termék kedvező beszerzési lehetőségét biztosítja kombinált konstrukciójú gyártói együttműködések keretében a programban résztvevő gyógyszertárak részére. Partnereink informatikai és marketing támogatásban részesülnek, illetve a program folyamatainak nyomon követésére komplex riporting rendszer áll rendelkezésükre.

A program a kedvező beszerzési lehetőségek nyújtása mellett a partnerek önállóságának tiszteletben tartását tartja legfontosabb célkitűzésének.

Az elmúlt években, a programban ajánlott kedvezményszintek emelkedésének és az informatikai fejlesztéseknek köszönhetően a résztvevő gyógyszertári és gyártói partnerek száma fokozatosan növekedett.  Napjainkban is folyamatos a fejlődés, hiszen az új piaci kihívások új gondolatokat ébresztenek és megoldandó feladatokat jelentenek, melyeket a Pharmaroad Kft. tudásával és tapasztalatával kezel és gyógyszertári partnerei szolgálatába állít.


Vállalatunk konstans növekedéséből adódóan toborzási kampányaink folyamatosan zajlanak

Csatlakozz hozzánk

Gyógyszer-nagykereskedelmi tevékenységhez kapcsolódó komplex fejlesztés a Pharmaroad Kft-nél

Copyright by Pharmaroad Kft. All rights reserved.